Bewindvoering

Voor vele mensen blijft het een grote vraag, ‘Ik heb oplopende schulden en weet niet hoe ik ze moet oplossen, waar kan ik terecht?’. Het zou altijd fijn zijn om schulden te kunnen voorkomen, helaas eenmaal gemaakt dan moeten ze toch afgelost worden. Bij Bewindvoering Assen doen wij ons best om te kijken hoe de schuldenproblematiek opgelost kan worden en hoe wij de bankzaken zo stabiel mogelijk kunnen houden. Het kan ook voorkomen dat u moeite heeft met uw bankzaken vanwege uw fysieke of mentale toestand. In beide gevallen zal beschermingsbewind de beste optie zijn, maar er worden door de bewindvoerder verschillende acties ondernomen afhankelijk van het bewind wat bij u past.

Problematische Schuld

Wanneer u denkt dat u niet meer uit de schulden kan komen zonder hulp, of met extreem lange betalingsregelingen dan wordt er gesproken van problematische schuld. Vaak valt dit af te lijden uit een aantal zaken. Hierbij kunt u denken aan incassobureau’s die u brieven sturen, deurwaarders aan de deur of zelf executiemaatregelen. Dit is erg vervelend. Een bewindvoerder kan helpen om de schulden te inventariseren, en kijken wat er mogelijk is. De bewindvoerder behartigd uw belangen en is bezig om alle financiĆ«le voordelen voor eruit te halen. Vervolgens kan er gekeken worden om de schulden problematiek op te lossen. Wij zorgen ervoor dat alle vaste lasten betaald worden, zodat u zich hier geen zorgen meer aan heeft en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een ontruiming of dat het lampje nog wel brand aan het einde van de dag.

Fysieke of Mentale Toestand

Het kan ook voorkomen dat u vanwege uw fysieke of mentale toestand moeite heeft met uw bankzaken. Hierbij kan gedacht worden dat u het lastig vindt om de juiste beslissingen voor u te maken. Met bewindvoering bieden wij u de mogelijkheid om toch alle zaken netjes op orde gesteld te krijgen, de vaste lasten en facturen zullen betaald worden. U kunt zich weer focussen op het leven en u hoeft zich geen zorgen te maken om uw financiƫn.

Vaak hebben wij gemerkt dat mentale toestand en schulden hand in hand gaan. Wanneer u hier tegenaan loopt neem dan contact op om te pratne over de mogelijkheden.