U woont in Drenthe en u zoekt een passende bewindvoerder. Wanneer u voor een bewindvoering kies dan is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt, want moet er wel een goed gevoel bij hebben. En uiteraard is Drenthe een hele andere regio dan zuid-holland. Wij kunnen ons dat goed voorstellen dat u op een persoonlijkere manier behandeld wilt worden. Het bewind in Drenthe verloopt namelijk ook lichtelijk anders dan bijvoorbeeld in andere provincies. Wij zijn van mening dat een goed bewind loopt door een goede samenwerking. Wanneer er een groot cultuur verschil is kan er veel frustratie ontstaan.

Rechtbank Drenthe

Alle bewinden in de provincie worden uitgesproken in de rechtbank in Assen. Hierdoor waren wij van mening dat Assen een ideale plek is om het bewindvoerdersschap uit te oefenen. De procedure bij de rechtbank gaat als volgt. Gezamenlijk wordt er een verzoekschrift opgesteld, met dit verzoekschrift zal een plan van aanpak meegstuurd worden en de bereidheidsverklaringen. Hierin geven wij van Bewindvoering Assen aan dat wij bereid zijn bewind te voeren over u. Vervolgens kan er een hoorzitting plaatsvinden. De hoorzitting wordt vaak geleid door een juridisch medewerker van de rechtbank. U hoeft zich geen zorgen te maken, er is in principe geen rechter aanwezig. Eenmaal bij de hoorzitting zullen er een aantal vragen komen waarom u denkt dat het bewind goed bij u past, en wat uw beweegredenen zijn. Vervolgens zal de beschikking een aantal weken later in de bus liggen.

Samenwerking & Transparantie

Het is van belang dat er een goede samenwerking is. Wanneer het niet klikt dan is het al geen goed begin. Hierdoor hebben wij altijd een persoonlijke intake met u, zodat wij weten wat we van u kunnen verwachten en u van ons. Buiten dat om zijn al uw financiele gegevens beschikbaar in ons systeem zodat u hier altijd inzage in heeft.