Er staat al een lange tijd een taboe op schulden. Het blijft toch maar raar om tegen mensen te zeggen dat je schulden hebt. Vaak kom je dan al snel over als iemand die zijn zaakjes niet goed in orde heeft, maar wij begrijpen ook goed dat dit niet altijd het geval is. Soms kom je in een lastige situatie terecht, maar de vraag blijft hoe kom je eruit? Gemeente Amsterdam doet zijn best om de schulden op te lossen en vroeg te signaleren. Hiervoor willen ze een nieuw plan beginnen, maar zal het werken? Hieronder hebben wij een stukje neergezet uit het nieuwsbericht.

De campagne is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen: mensen die zelf schulden hebben of hebben gehad. De campagne draait om een aantal korte, pakkende vragen. Zoals: Zweterige handjes bij het pinnen? De vragen roepen situaties op die voor mensen met beginnende schulden herkenbaar zijn. Voor de pinautomaat staan en niet zeker weten of je niet al teveel rood staat. Vliegenthart: “Eigenlijk willen we dat mensen zich op dat moment al bij ons melden. Want op dat moment kun je echte problemen en pijnlijke maatregelen voorkomen.” – Amsterdam.nl

De vraag blijft natuurlijk of dit wel zal werken, zullen mensen zich wel melden bij de gemeente. Tot zover hebben wij gemerkt dat vele mensen toch een vorm van argwaan hebben bij de gemeente. Vaak is het ook de gemeente waar regelmatig om hulp gevraagd werd en dan geen reactie kreeg. Hierdoor zijn wij erg benieuwd naar de vooruitgang op dit vlak. Wij hopen uiteraard dat het zal werken, maar theorie en praktijk moet zichzelf altijd nog blijven uitwijzen.

Schulden ondersteuning

Vaak krijgen wij te horen van mensen dat zij zich als nummertje worden behandeld bij de gemeente. Hiervoor kan een professionele bewindvoerder eventueel betere ondersteuning. Het is aan u om te beslissen.