Uitkeringen

Wanneer u bewind aanvraagt dan zal al het inkomen op de beheerrekening terecht komen, maar het kan voorkomen dat u op veel meer zaken recht hebt waar u op het moment nog geen gebruik van maakt. Deze uitkeringen en toeslagen kan een bewindvoerder voor u aanvragen. Wij hebben veel ervaring met het aanvragen hiervan, en weten waar u recht op hoort te hebben. Ook bied de gemeente vele mogelijkheden voor ondersteuning. Op deze pagina hebben wij een aantal toevoegingen genoteerd waarmee u uit de voeten kan om net iets meer per maand over te houden.

Wajong Uitkeringen

Wajong staat is voor mensen die voor de 18de levensjaar een handicap hebben of hebben opgelopen. Het is een vorm van de vorige WAO. De WAO was veel gebruikt door mensen hierdoor hebben ze nieuwe categorie├źn gemaakt. Met een Wajong uitkering kan het zijn dat u opnieuw gekeurd zal worden om te kijken of u weer kan werken. Kunt u werken? Dan zal de UWV u erin ondersteunen om te kijken wat voor u mogelijk is.

Bijstand

De bijstandsuitkering is de meest bekende uitkering. Wanneer u geen werk heeft komt u na de WW in de bijstand terecht. Dit heeft voor vele mensen vele gevolgen. Met een bijstandsuitkering leeft u op bijstandsniveau, wat inhoudt dat het erg minimaal is. Wat mogelijkheden voor u kan bieden om toch net wat ruimer te zitten is om te kijken naar de abonnementen die u heeft lopen en deze proberen te verlagen. Ook kan het zijn dat u recht heeft op bijzondere bijstand.

Bijzondere Bijstand

Bijzondere bijstand is een aanvulling voor mensen die op bijstandsniveau zitten. De naam zegt het al, het gaat om bijzondere kosten die u maakt. Gaat bijvoorbeeld uw koelkast kapot dan heeft u natuurlijk een nieuwe nodig, hier kan de bijzondere bijstand mee helpen. Ook worden de bewindvoerders kosten betaald uit dit potje wanneer u op bijstandsniveau zit.