Het kan voorkomen dat u op een moment in uw leven ziek wordt of dat u (langdurige) zorg nodig heeft. Dit is erg vervelend wanneer u dit overkomt. Het heeft vaak ook grote financiƫle gevolgen. Buiten de standaard kosten van de zorgverzekering en eigen risico heeft u misschien wel huishoudelijk hulp nodig of andere zaken. Dit kost vaak geld, en moet u zelf kunnen betalen. Hoe u uw het best kunt betalen proberen wij uit te leggen in deze blog. Het kan zijn dat u recht heeft op verschillende zaken waar u op het moment nog geen gebruik van maakt.

Zorg Kosten

Er is veel naar buiten gekomen van de regering hoe zij graag willen zien hoe mensen zich opstellen in de benodigdheden dat verleend wordt. Wij kunnen van geluk spreken dat wij geen Amerikaans systeem hebben waar iemand onverzekerd kan zijn. In Nederland is altijd iedereen verzekerd. Het kan wel voorkomen dat er extra kosten gemaakt worden, hierbij wordt toch al snel aan het CAK gedacht. Het CAK bied verschillende vlakken zoals de WMO. De WMO helpt mensen die zorg nodig hebben, en bijvoorbeeld een aangepaste woning nodig hebben. Zij bieden (financiƫle) ondersteuning hierbij. Wanneer u langdurige zorg nodig heeft dan moet u naar het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Hier kunt u aanvragen indienen voor persoonlijke verzorging of langdurig verblijf.

Andere potjes

Bij de gemeente en vrijwilligers organisaties zijn er ook mogelijkheden waarmee ondersteuning geboden kan worden. Hierbij kunt u vaak denken aan lichtere zorg, en meer van mentale aard. Een persoon om mee te praten kan heel erg van belang zijn voor vele mensen, en kan het vergemakkelijken.

Denkt u dat u vanwege uw ziekte zaken nodig heeft en weet niet precies waar u dat moet aanvragen? Wij kunnen u helpen om de juiste beslissingen te maken op het vlak. Wij weten van welke potjes u wel en niet gebruik kan maken.